Välja rätt restaurangmöbler

För att skapa en trivsam och inbjudande atmosfär för dina gäster så kan det vara bra att se till att välja rätt restaurangmöbler. För att du ska ha det lite enklare att välja restaurangmöbler så ska vi ge dig några saker du kan fundera över. Vi kollar även vad som trendar just nu!

Funktion och komfort

Att dina gäster sitter bekvämt är viktigt för dina gäster och deras upplevelser. Det är smart att satsa på möbler som är bekväma att sitta på under en längre tid. Bland annat kan du välja mjuka dynor eller använda ergonomiskt utformade stolar.

Materialval och hållbarhet

Materialval är viktiga för både estetik och hållbarhet. Trämöbler ger en varm och inbjudande känsla medan metallmöbler kan ge en modern och industriell touch. Tänk på att välja material som är enkla att rengöra och hålla i gott skick även med daglig användning.

Flexibilitet och anpassningsbarhet

Möblerna bör vara flexibla och anpassningsbara för olika användningsområden och evenemang. Du kan med fördel välja så kallade modulmöbler eller varför inte satsa på möbler som kan staplas eller fällas ihop?

Stil och estetik

Restaurangmöblerna du väljer, de bör komplettera restaurangens övergripande stil och tema. Har du en mysig bistro kan rustika träbord med tillhörande stolar vara bra, meden i en trendig och samtida restaurang kan det passa bättre med moderna och minimalistiska möbler

Fundera även på färg och design på de möbler du väljer, då detta spelar ganska stor roll i det hela med att skapa en inbjudande atmosfär. Neutrala färger som vitt, grått och beige ger en tidlös och mångsidig bas, medan inslag av färg och mönster kan användas för att skapa en lekfull eller livlig atmosfär.

Trender inom restaurangmöbler

Om vi kikar på trender kring restaurangmöbler, så har du några populära stilar och materialval att välja på.

Naturliga material

Naturliga och hållbara material som trä, rotting och bambu är populära val för restaurangmöbler och ger en varm och inbjudande känsla till utrymmet.

Retro och vintage

Retroinspirerade möbler med rena linjer och geometriska former är populära just nu och ger en nostalgisk touch till restaurangen.

Skandinavisk design

Skandinavisk design, med dess enkla och funktionella estetik, fortsätter att vara en trend inom restaurangmöbler med sitt fokus på rena linjer, ljusa färger och naturliga material.

Mixade material

Mixade material som kombinerar trä, metall och textilier skapar intressanta kontraster och ger en modern och eklektisk känsla till restaurangen.