Så kan du inreda ditt vardagsrum

Är det så att du ska inreda ditt vardagsrum, kanske för första gången eller att du vill göra om? Då har vi en del smarta tips du kan ta del av. När det gäller bra möbler och annan inredning så kan du hitta det här.

Fokusera på soffan

Soffan är hjärtat i vardagsrummet, så välj noggrant. Tänk på hur soffan kommer att användas och av vem. En slitstark soffa med gott om plats passar en barnfamilj, medan två soffor mittemot varandra eller en soffa och dagbädd kan vara ett stilrent val för dem som gärna umgås. Trendiga material som sammet är populära just nu.

Variera belysningen

Ett vardagsrum behöver olika typer av belysning. En taklampa ger allmänt ljus, medan en läslampa vid soffan är perfekt för bokälskare. Mysig belysning i form av lampor på sidobord och i fönstren skapar en trivsam atmosfär, särskilt under mörka årstider.

Använd dold förvaring

Förvaring är viktigt för att hålla ditt vardagsrum organiserat och välkomnande. Satsa på dold förvaring, som en utdragslåda under soffan eller förvaring längs väggen under TV:n. Håll även tidningar och kuddar i en ottoman eller en snygg korg.

Tv eller inte tv

Besluta om du vill ha en TV i vardagsrummet. Om du inte vill att TV:n ska vara i fokus när den är avstängd, kan du dölja den i ett skåp eller kamouflera den genom att måla väggen bakom den i svart.

Variera borden

Ett soffbord kan vara både praktiskt och snyggt. Det bör fungera för allt från kaffestunder till gäster och hjälpa till att skapa en helhet i soffgruppen. Du kan även överväga att använda bänkar, puffar, sidobord eller brickor som extra avlastningsytor och sittplatser.

Köp en stor matta

Mattan är en viktig detalj i vardagsrummets inredning. Var inte rädd för att välja en stor matta, gärna bredare än soffan. Den kan också användas för att skapa avskilda områden i en öppen planlösning. Se också till att möbler som soffor och bord har åtminstone några ben på mattan för att skapa ett enhetligt uttryck.