Viktiga saker att tänka på när du förbereder sommarstugan för vintern

Även om sommarstugan är en plats för avkoppling och njutning under sommarmånaderna, är det viktigt att inte glömma bort att förbereda den för vintern. Det kan vara enkelt att glömma bort viktiga saker om man inte gör en lista med saker att komma ihåg. Här kommer därför några viktiga saker att tänka på för att säkerställa att din sommarstuga är skyddad under den kalla årstiden.

Var noga med att stänga av vattnet på rätt sätt

När det närmar sig vintern är det viktigt att stänga av vattnet på rätt sätt för att undvika skador på rör och ledningar. Här är några steg att följa:
1. Hitta huvudkranen i ditt hem och stäng av den. Detta förhindrar att vatten fortsätter att rinna in i ditt system.
2. Öppna alla kranar både inomhus och utomhus för att tömma vattensystemet. Detta inkluderar kranar i badrummet, köket, tvättstugan och trädgården. Se till att vattnet rinner helt ut.
3. Om du har utomhuskranar, se till att tömma dem på vatten och stänga av dem ordentligt. Detta förhindrar att vatten fryser och orsakar skador.
4. Om du har en vattentank eller pump i ditt hem, se till att tömma den på vatten och stänga av korrekt.

Telefonnummer till olika servicetekniker

Det är alltid bra att ha telefonnummer till olika servicetekniker till hands om något skulle gå fel under vintern. Ha kontaktuppgifter till en rörmokare, elektriker, en snabb och pålitlig låssmed för akut hjälp och kanske någon som kan skotta om det skulle bli nödvändigt. På så sätt kan du snabbt få hjälp om det skulle uppstå några problem med vatten, el eller snö.

Skydda trädgårdsmöbler och utomhusutrustning

För att förlänga livslängden på dina trädgårdsmöbler och utomhusutrustning är det viktigt att skydda dem under vintern. Förvara dem i ett torrt utrymme, som ett förråd eller garage, om möjligt. Om du inte har tillgång till ett sådant utrymme, se till att täcka dem ordentligt med skyddande plast eller presenningar för att skydda dem från snö, is och fukt.

Se över din försäkring så att sommarstugan är skyddad

Innan vintern kommer är det en bra idé att se över din försäkring för sommarstugan. Kontrollera att den täcker eventuella skador som kan uppstå under vintern, till exempel skador på grund av snö eller is. Om det behövs, kontakta ditt försäkringsbolag för att se till att du har tillräckligt skydd för din sommarstuga. Genom att följa dessa enkla tips kan du vara säker på att din sommarstuga är väl förberedd för vintern.