Ta ditt dricksvatten direkt från havet

Behöver du ett enkelt och pålitligt system som gör havsvatten drickbart? Här får du tips om en produkt som passar till så väl båten som sommarstugan.

Släck törsten med avsaltat vatten

Får vi lov att presentera en av Europas möjligtvis mest prisvärda vattenreningsmaskin? Den är perfekt när du vill göra salt havsvatten drickbart. Den är tillverkad av högkvalitativa produkter från ett flertal ledande märken. Komponenterna är universella och många av dem finns tillgängliga över hela världen.

Tekniken att avsalta vatten med så kallad omvänd osmos blir ett allt vanligare fenomen och något som används ofta. I praktiken innebär denna filtreringsteknik att vattnet görs fritt från, till exempel, metallsalter och joner. Det du får i stället är ett fullt drickbart vatten som smakar lika gott som det friskaste källvatten.
Nu kan även båtägare lätt ta del av den här finurliga tekniken tack vare litiumbatterier och solceller. Om du har den här typen av vattenreningsmaskin ombord så är vattenbehovet ofta cirka 30 liter per dygn.

Omvänd osmos ger drickbart vatten

Undrar du hur det kan vara möjligt? Jo, kort förklarat kan man säga att i omvänd osmos pressas råvatten mot ett syntetiskt, halvgenomträngligt membran som är genomträngligt för vattenmolekyler men som inte släpper igenom orenheter i råvattnet. Du får alltså endast rent vatten samlat på andra sidan av membranet. Föroreningarna sköljs ut i havet igen.
Omvänd osmos filtrerar bort alla föroreningar som uran, nitrat, nitrit, fungicider, herbicider, läkemedelsrester, hormoner, asbest, bakterier, virus, mikroplaster och annat från. vattnet. Kvar får du ett rent, gott och drickbart vatten.

Filtreringsprocessen är så väl skonsam som kemikaliefri och vi kan nästan garantera dig att har du en gång smakat på vatten som är renat genom omvänd osmos – ja, då kommer du att vilja ha det jämt!
Det här är en alldeles utmärkt investering till så väl sommarstugan i skärgården som till båten.