Här är de fem bästa hjälpmedel till badrummet

Hjälpmedel till badrummet

Att ha ett säkert och tryggt badrum är viktigt för alla, särskilt för äldre personer och de med gångsvårigheter. Det finns en mängd hjälpmedel som kan göra dina besök på toaletten och duschen säkrare och mer bekväma.

I den här artikeln kommer vi att titta på de fem bästa hjälpmedel till badrummet som kan hjälpa dig att öka säkerheten och självständigheten i badrummet.

#1 Undvik att halka i duschen med en duschstol

Om du är ostadig på fötterna eller har balansproblem kan det vara en bra idé att köpa och installera en duschstol i duschen. Detta gör att du kan sitta ner under duschen och eliminerar risken att halka och falla.

En duschstol kan göra duschen till en säkrare plats och ge dig en mer avkopplande duschupplevelse. Se till att välja en modell som är stabil och har halkfria fötter för att undvika olyckor.

#2 Du kan också minimera risken att halka med en halkfri matta

Golvet kan vara halkigt både inne i och utanför duschen. Det innebär att det finns en risk att halka och falla på den hårda ytan. För att minska risken för olyckor är det en bra idé att använda halkfria mattor. Dessa mattor kan placeras både i duschen och utanför duschen för att ge extra grepp och minska risken för att halka. Se till att välja en matta med bra sugkraft för att den ska sitta ordentligt på plats.

#3 Installera stödhandtag i badrummet

Stödhandtag i badrummet hjälper också till att öka säkerheten och minska risken för olyckor. Se till att installera stödhandtag på olika ställen i badrummet så att du inte riskerar att falla, oavsett om du ska gå på toaletten, duscha eller något annat. Stödhandtag finns i olika material och längder, välj en modell som passar dina behov och som är enkel att montera.

#4 Elektronisk kroppstork

Att torka kroppen efter en dusch kan vara svårt om du är ostadig på fötterna. Som tur är finns det ett bra alternativ till att torka dig med en handduk. En elektronisk kroppstork använder varm luft för att torka kroppen. Denna hjälp är kostsam, men det är en bra investering för att öka bekvämligheten och säkerheten i badrummet. Se till att välja en modell som är enkel att använda och som har olika temperaturinställningar för att passa dina behov.

#5 Placera skåpen i rätt höjd

Om du har svårigheter med balans eller svaghet kan det vara svårt att knäböja eller stå på tå för att öppna dina skåp. För att undvika detta, placera dina skåp i en strategisk höjd. Du bör kunna öppna skåpen och ta de saker du behöver utan att behöva anstränga dig i onödan. Se till att välja skåp med enkel åtkomst och tillräckligt med förvaringsutrymme för att hålla ditt badrum organiserat och säkert.